4

Çoktan Seçmeli Zihniyet

Posted by Trevanian on 17:30 in ,

 632

Çözüm üretmiyoruz. Bize sunulan çözümlerden seçmek daha kolayımıza geliyor. İlkokul çağlarından beri hepimiz böyle yetiştirildik. Kafa oraya güdülenmiş. Bir şıkkı işaretleyip kaçmak en kolayımıza geliyor. Ama sorunlar çözülmüyor işte. 

29 Mart’da seçim var. Ankara’da Gökçek mi Karayalçın mı ?  al birini vur ötekine, ikisi de kof. X şehir de A mı B mi ? Seçin birini bakalım. Hiçbiri diyebilen kaç kişi çıkacak merak ediyorum. “İçlerinden en iyisi buydu”  diye oy verenleri sevmiyorum. Kafanda hangi fikirlerle yoğrulmuş olursa olsun bir doğru olmalı ve ona hiçbirisi uymuyorsa hiçbirine oy vermemelisin bence. Oy kullanma demiyorum, gerçekten inandığın bir aday yoksa BOŞ at  diyorum. Birini seçmek zorunda değilsin diyorum. Bugüne kadar oyların % 20 si 30 u boş atılmış olsa siyasette mutlaka  farklı açılımlar ortaya çıkardı.

Toplumun geneli olarak ne istediğimizi bilmiyoruz çünkü ne istediğini bilmek birşeyler üzerine düşünmek demektir. Düşünmek zor geliyor. Hal böyle olunca basit nedenlere dayandırarak şıklardan birini seçiveriyoruz. Sırf A seçilmesin diye B ye oy atıyoruz. B de adidir ama A kadar değil diyoruz. Hepsi çalıyor kardeşim en azından C iş de yapıyor diyoruz. İş şikayet etmeye gelince en çok da politikacılardan şikayet ediyoruz sanki onları başkası seçmiş gibi.


|

4 Comments


Siyasetçi en nihayetinde sevilmez sevilemez, bir elin parmakları kadar yoktur su Türkiye geçmişinde ADAM gibi adam tamlaması, gene insan bi düsünüyor bansettiğin KÖTÜNÜN İYİSİ mevzusu karsısında; BOş atmak mı yoksa oylar bölünmesin diye mualif partiye mi? secim demek içine sinmemek demek, keşke 17 olsam dedirten bir pazar yaklaşmakta bile...


"Siyasetçi en nihayetinde sevilmez sevilemez" çok doğru tespit. Zaten benim rahatsız olduğum konu da bu tespitin doğruluğu...

Kanıksandı artık siyasetcilerin ADAM olmaması. Bir siyasinin karaktersiz olması onun seçmenlerini bile rahatsız etmiyor nerdeyse... Hepsi öyle, hepsi adam değil deyip geçiyor millet.

Mevcuttan memnun olana lafım yok ama durumdan rahatsızsak bize dayatılanlardan birini seçmek zorunda değiliz.. Bir ihtimal daha var diyorum :))


adam olmayan bırını secmek mı pek ıcozum.akp olmasın dıye chp'ye oy vermek mı cocumun aslı.
yoksa ıyıce bı ders vermek ıcın 10 mılyıo nsecmen boş oy atsa etkılerı neler olurdu acaba.

yazıya basından sonuna kadar katılıyorum trevanıan.


10 milyon boş oy...

Herhalde siyasetin düzgün insanlara göre olmadığını düşünüp uzak duran namuslu ve becerikli kişiler siyasete atılırdı... Belki mevcut siyasilerin içinde namussuzluğu belgelerle ortaya çıkanlar daha fazla bulundukları partilerde barınamazlardı.. Daha öngöremeyeceğimiz neler olurdu Allah bilir..

Ama olmaz öyle bişey... Bizim burda yaptığımız adı üstünde BoŞ MuHaBBeT :)

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır