0

IV. Topbaş ve I. Erdoğan

Posted by Trevanian on 13:11 in ,

Kadir Topbaş bir belediye görevlisinin rüşvet aldığı iddialarına kaşrı "Gerektiğinde 4. Murat oluruz, ondan kuşkunuz olmasın" dedi. Tayyip Erdoğan bir ara "Bizi Fatihler'le Yavuzlar'la kıyaslayın" demişti. Kendisine padişah yakıştırmasını yapan gazetecilere öfkelenen Başbakan geçen gün metrobüs açılışında boy gösteren "
Son Osmanlı Padişahı 1.Recep Tayyip Erdoğan" pankartına pek ses çıkarmadı. Kendisini az da olsa doğru tandıysak bu pankart onun gururunu okşamıştır.

İş lafa gelince her birey, her kurum demokrasiye gönülden bağlı memlekette. Ortalık demokrasi havarisinden geçilmiyor. Gel gör ki aslında herkes bir şekilde kendi kırallığını kurma ya da kurulmuş krallığını koruma peşinde. En demokrat, "Sosyal demokrat" partilerin 15 yıldır istikrarlı başarısız liderleri bile koltuğunu bırakmaya yanaşmıyor. CHP'nin başına geçtiği günden beri muhalefet olan ve ölene kadar da CHP yi birinci parti yapamacağı belli olan Deniz Baykal da krallığını korumak için en ufak bir çatlak sese bile tahammül göstermiyor , anında tasviye... Hiçbir kurumda demokrasi kültürü diye bir şey yok. Siyasette, bürokraside, sendikalarda, sivil toplum örgütlerinde hatta üniversitelerde işin ehli olanlar değil krallarına itaat edenler yükseliyor. Bir bakıma bizde "doğal seçilim" kanunları değil "negatif seçilim" kanunları hüküm sürüyor. İşini iyi yapanlar gün gelir krallarını tehdit eder diye eleniyor, yerlerine vasıfsız ama efendisine sadık, güvenilir!, tahtı tehdit etmeyen bireyler tercih ediliyor. O zaman hep beraber ne diyoruz ? "
Padişahım Çok Yaşa, Padişahım Çok Yaşa".

Böyle bir ortamda TBMM de 550 tane "
Millet Vekili" olması bile saçma geliyor bana. Parti liderleri ve bağımsızlar toplanıp versin tüm kararları. Geriye kalanların tüm yaptığı padişahlarının emirleriyle Meclis oylamalarında "el kaldır, el indir" yapmak. 550 kişiyi ölene kadar boşuna beslemesin bari bu millet. Malum ekonomik kriz de var, devir tasarruf devri.


|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır